5-ting-av-redusere-sprøytestøping-syklus-tid

Syklustid for sprøytestøping av plast er svært viktig for arbeidseffektivitet og kostnadsbesparelser.Under forutsetning for å sikre produktkvalitet, er det nødvendig å forkorte den relevante tiden så mye som mulig under plastsprøytestøping. Injeksjonstid og kjøletid er kritisk i sprøytestøpeprosessen, og de har en avgjørende innvirkning på kvaliteten på sprøytestøpte deler.

Injeksjonstiden inkluderer matetid og holdetid.Plastdeler med enkel og liten form som trenger kort holdetid mens store plastdeler eller deler med tykk vegg trenger lengre holdetid.

Avkjølingstid er kjøle- og størkningstiden til plastdelen etter fylling av den smeltede harpiksen.Plastdelens tykkelse, materialegenskaper og formtemperatur har innvirkning på kjøletiden.Normalt, basert på å sikre ingen deformasjon, er det avgjørende å gjøre kjøletiden så kort som mulig under sprøytestøping for å spare delenhetskostnader.

For det første kan vi gjøre formdesign så enkelt som mulig under forutsetning av at formkvaliteten er god nok for den nødvendige formlevetiden.

For det andre, reduser kjølesyklustiden ettersom kjøletiden tar rundt 80 % av hele sprøytestøpesyklusen.Så, hvordan redusere kjølesyklustiden?1. Bruk stål med bedre varmeledningsevne.2. Fullstendig sjekk og evaluering av varme områder av delstrukturen når du designer vannkanalen.3. Design et eget sett med sirkulerende vannkanaler.4. Bruke Be-Cu materiale eller legge til varmeledningsstifter.5.Muggvannkanalen skal være så direkte som mulig og unngå utforming av for mange kjølebrønner og hjørner.

For det tredje kan vi prøve det beste for å bruke høyhastighets sprøytestøpemaskiner.

For det fjerde, bruk kaldt vann (ikke vann med normal temperatur) for å forkorte kjølesyklustiden. Og til slutt, vær oppmerksom på daglig muggvedlikehold.Oljen eller skitten vil redusere kjøleeffektiviteten.Trenger å rengjøre formhulen og kjerneinnsatsene og kjølekanalen regelmessig, og sjekke kjølevannstrømmen i oppstartsinspeksjon.

Og til slutt, vær oppmerksom på daglig muggvedlikehold.Oljen eller skitten vil redusere kjøleeffektiviteten.Trenger å rengjøre formhulen og kjerneinnsatsene og kjølekanalen regelmessig, og sjekke kjølevannstrømmen i oppstartsinspeksjon.


Innleggstid: august-08-2021