Hva er forskjellen mellom sprøytestøping av plast og støping?

Sprøytestøpte produkter er deler laget av plast ved å bruke sprøytestøpemaskiner og støpeformer for å forme produkter, mens støpte produkter er deler laget av metall gjennom sprøytemaskiner og støpeformer, de er svært like i verktøy, støpemaskiner og produksjonsprosesser.La oss i dag ta en titt på forskjellene mellom sprøytestøping og støping i de under 10 punktene.

1. Materialer: Sprøytestøping av plastbruker vanligvis materialer med lavere temperatur som termoplast, mens støping ofte krever materialer med høyere temperatur som metaller.

Materialer som brukes i sprøytestøping av plast:
Termoplast
Akrylnitril Butadien Styren (ABS)
Polykarbonat (PC)
Polyetylen (PE)
Polypropylen (PP)
Nylon/polyamid
Akryl
Uretaner
Vinyler
TPE-er og TPV-er

......

 

Materialer som brukes i støping:
Aluminiumslegeringer
Sinklegeringer
Magnesiumlegeringer
Kobberlegeringer
Blylegeringer
Tinnlegeringer
Stållegering

......

plast
harpiks

2. Kostnad: Pressestøpinger generelt dyrere enn plastsprøytestøping siden det krever høyere temperaturer og spesialisert utstyr.

Kostnader forbundet med å støpe en del inkluderer vanligvis:

• Kostnaden for råvarene som brukes i prosessen, som legeringer og smøremidler.
• Kostnadene for maskineriet som brukes til støping (sprøytestøpemaskiner, CNC-maskinering, boring, tapping og så videre).
• Eventuelle kostnader forbundet med vedlikehold og reparasjon av maskiner og verktøy.
• Arbeidskostnader som de som er knyttet til oppsett, drift og inspeksjon av prosessen og fare for fare da metallet vil være svært høy temperatur.
• Sekundære operasjoner som etterbehandling eller etterbehandling som kan være nødvendig for enkelte deler.Sammenlignet med plastdeler vil det være flere sekundære maskineringskostnader og overflatekostnader som anodisering, plettering og belegg, etc.
• Fraktkostnader for å sende de ferdige delene til destinasjonen.(Delene vil være mye tyngre enn plastdeler, så fraktkostnaden vil også være høy. Sjøfrakt kan være et godt valg, men trenger bare å gjøre planen tidligere da sjøfrakt trenger mye mer tid.)

Kostnader forbundet med plastsprøytestøping av en del inkluderer vanligvis:

• Kostnaden for råvarene som brukes i prosessen, inkludert harpiks og tilsetningsstoffer.
• Kostnaden for maskineriet som brukes til sprøytestøping av plast.(Normalt kan plastdeler ha fullstendig god struktur etter støping, så det vil være mindre kostnader for sekundær maskinering.)
• Eventuelle kostnader forbundet med vedlikehold og reparasjon av maskiner og verktøy.
• Arbeidskostnader som de som er knyttet til å sette opp, kjøre og inspisere prosessen.
• Sekundære operasjoner som etterbehandling eller etterbehandling som kan være nødvendig for enkelte deler.(plettering, belegg eller silketrykk)
• Fraktkostnader for å sende de ferdige delene til destinasjonen.(Plast er ikke så tungt som mentalt, noen ganger for presserende behov, de kan sendes med fly og kostnadene vil være lavere enn metalldeler.)

3. Behandlingstid:Plastsprøytestøping har vanligvis en raskere behandlingstid enn støping på grunn av den enklere prosessen.Normalt trenger ikke sprøytestøpte produkter sekundær bearbeiding, mens de fleste støpedeler må utføre CNC-maskinering, boring og tapping før overflatebehandling.

4. Nøyaktighet:På grunn av de høye temperaturene som kreves for støping, har deler en tendens til å være mindre nøyaktige enn de som er laget med plastsprøytestøping på grunn av krymping og vridning og andre faktorer.

5. Styrke:Pressstøpte er sterkere og mer holdbare enn de som produseres ved bruk av plastsprøytestøpeteknikker.

6. Designkompleksitet:Plastsprøytestøping er godt egnet for deler med komplekse former, mens pressstøping er bedre for å produsere deler som er symmetriske eller har færre detaljer støpt inn i seg.

7. Finisher og farger:Sprøytestøpte deler kan ha et bredere spekter av finish og farger sammenlignet med støpegods.Hovedforskjellen mellom etterbehandlingen av sprøytestøpte deler og pressstøpte deler er materialet som brukes.Pressstøpte er vanligvis laget av metaller som krever ytterligere maskinering eller poleringsprosesser for å oppnå en ønsket finish.Sprøytestøpte plastdeler på den annen side er vanligvis ferdigbehandlet med termiske behandlinger og kjemiske belegg, som ofte resulterer i jevnere overflater enn de som oppnås gjennom maskinerings- eller poleringsprosesser.

8. Batchstørrelse og produserte mengder:Ulike metoder skaper forskjellige maksimale batchstørrelser av deler;plastsprøytestøpeformer kan produsere opptil millioner av identiske deler på en gang, mens formstøpte kan produsere opptil tusenvis av lignende deler i en omgang avhengig av deres komplekse nivåer/formater og/eller verktøyoppsetttider involvert mellom batcher (dvs. byttetider) .

9. Verktøyets livssyklus:Støpte verktøy krever mer rengjøring og vedlikehold siden de må tåle høye varmetemperaturer;på den annen side har plastsprøytestøper en lengre livssyklus på grunn av lavere varmebehov under produksjonskjøringer som kan bidra til å kompensere for kostnader forbundet med verktøy/oppsetttid/osv.

10. Miljøpåvirkning:På grunn av deres kjøligere produksjonstemperaturer, har sprøytestøpte plastprodukter ofte lav miljøpåvirkning sammenlignet med støpte som sinklegeringsdeler som krever høyere varmetemperaturer for å kunne produsere deler,

Forfatter: Selena Wong

Oppdatert: 2023-03-28


Innleggstid: 28. mars 2023